Liposuctie
Algemeen

Liposuctie is een behandeling waarbij de lichaamscontouren worden verbeterd. Het teveel aan vet op het lichaam wordt hierbij weggehaald. Liposuctie behandelingen zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

De specialist in liposuctie

Nationaal Huidcentrum is dé specialist op het gebied van liposuctie, onze methode wordt ‘tumescent liposculpture’ genoemd. Als één van de meest toonaangevende klinieken van Nederland bieden wij vele behandelmethodes aan, afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen. Onze specialisten voeren deze behandelingen met een hoge klanttevredenheid uit.

Liposuctie met Body Tite

Een liposculpture behandeling kan resulteren tot huidoverschot. BodyTite biedt hier de oplossing voor. Tijdens de behandeling verwarmt BodyTite de huid en het onderliggende weefsel waardoor de huid verstrakt.

De behandeling

Bij liposuctie (liposculpture) maken we gebruik van een verfijnde techniek, waarbij een infiltratievloeistof de vetcellen losweekt waardoor deze beter verwijderd kunnen worden. Hierbij maken we gebruik van zeer fijne canules.De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Eerst worden er foto’s gemaakt en worden de contouren afgetekend. Na op bepaalde plaatsen de huid verdoofd te hebben, maakt de arts kleine sneetjes en brengt via een dunne canule vocht in. Vervolgens wordt, al of niet met gebruik van de Bodytite, het vet weggezogen en wordt uw lichaam gecontroleerd op symmetrie. Na de behandeling wordt de huid ingepakt met verband en u krijgt een elastisch pak dat u 4 weken moet dragen.

Persoonlijk advies

Tijdens een persoonlijk en vrijblijvend consult met onze patiëntcoördinator en de arts informeren en adviseren wij u graag. In dit gesprek onderzoeken wij of een liposculpturebehandeling aan uw wensen voldoet. Is dit het geval dan wordt stap voor stap de hele procedure met u doorgenomen.

Na de behandeling

U kunt vrijwel direct na de behandeling naar huis. U moet zich daarbij wel laten vervoeren. Het herstel na de ingreep verloopt in de regel snel, omdat de behandeling onder locale verdoving plaatsvindt.
Na ongeveer 6 maanden, afhankelijk van de behandelde locatie(s), is meestal het volledige resultaat van de behandeling bereikt. Vooral de huid heeft die tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe vorm.

Prijs liposuctie

De kosten van een liposuctie behandeling zijn afhankelijk van de locaties die u wilt laten behandelen. Daarnaast kennen wij twee zorgniveaus; Gold en Platinum. Beide behandelingen worden ‘state of the art’ uitgevoerd. De platinum behandeling is uitgebreid met onder andere nabehandelingen voor een sneller herstel.

Lees ook over liposuctie met huidverstrakking 
Lees ook over cryolipolyse, vet verwijderen zonder snijden
Lees ook over lipoedeem en de behandeling hiervan