Cellulite/cellulitis

Cellulite/cellulitis

Vrouwen die last hebben van cellulite vinden dit vaak erg vervelend en weten ook hoe moeilijk het is om er af te komen. Ook hele slanke vrouwen kunnen last hebben van ontsierende putjes in de billen of op de bovenbenen. Helaas kun je er zelfs door gezond eten en veel bewegen weinig aan veranderen.

Cellulite of sinaasappelhuid (vaak ten onrechte cellulitis genoemd, dit is een huidinfectie) is te herkennen aan een huid met afwisselend kuiltjes en bobbeltjes. Het komt voornamelijk voor bij vrouwen op de benen, de heupen en de billen en wordt veroorzaakt door ophopingen van vocht, vet en afvalstoffen. De ophopingen worden onderhuids opgeslagen in ‘kamertjes’ met muurtjes van bindweefsels. Hierdoor wordt de huid plaatselijk naar buiten geduwd en trekken de bindweefsels de huid omlaag. Dit veroorzaakt kuiltjes afgewisseld met bobbeltjes.

Er zijn verschillende manieren om cellulite (sterk) te verminderen:

Liposuctie kan bijdragen tot een verbetering van cellulite. Lees hier meer over deze behandeling.
Endermologie
Bindweefselmassage

Lichte tot matige cellulite

Lichte cellulite is een vorm die alleen zichtbaar is wanneer u de huid samenpakt of bij spieraanspanning. Voor het behandelen van lichte cellulite kan een reeks van endermologiebehandelingen of bindweefselbehandelingen voldoende zijn. Deze behandelingen worden bij ons in de kliniek door huidtherapeuten van Nationaal Huidcentrum uitgevoerd. Tijdens het intakegesprek zal de voor u beste behandeling bepaald worden.

Diepe cellulite

Diepere cellulite zijn altijd duidelijk zichtbaar. Deze vorm van cellulite behoeft een uitgebreidere behandeling. De kuiltjes veroorzaakt door de schotten van weefsel zijn diep. Een liposuctiebehandeling in combinatie met endermologie kan een zichtbare verbetering geven.