Haartransplantatie

Ruime ervaring in haartransplantaties

Als je je stoort aan je kalende kruin of dieper wordende inhammen dan kun je daar tegenwoordig gewoon iets aan laten doen. Haartransplantaties worden steeds populairder en dat is niet zo gek; de behandelingen zijn vaak nagenoeg onzichtbaar uit te voeren, pijnloos en het herstel is snel.

Wie voor een haartransplantatie kiest, wil dat weloverwogen doen. Nationaal Huidcentrum voert de nieuwste technieken uit op het gebied van haartransplantatie. We hebben ruim 35 jaar ervaring in huis!

Voor het uitvoeren van de behandeling zijn verschillende methoden mogelijk.
De meest geavanceerde methodes zijn:

FUE behandeling
Folliculaire Unit Extraction (FUE) is een methode waarbij de grafts (weefsel met daarin het haartje en het haarzakje) één voor één geoogst worden uit het donorgebied met een klein naaldje (doorsnede van 0,7 tot 1,00). Deze grafts worden in hun geheel uit het donorgebied gehaald.

FUE STAMCEL behandeling
De FUE STAMCEL behandeling is een verfijnde techniek gebaseerd op FUE. Het naaldje waarmee de grafts uit het donorgebied gehaald worden heeft een doorsnede van 0,5 tot 0,7 mm. Hierdoor blijft een deel van de stamcellen en de haarwortel achter in het donorgebied. Uit dit achtergebleven materiaal in het donorgebied kan weer een nieuw haartje groeien. Hoe meer haartjes er terug groeien, hoe beter het donorgebied bespaard blijft.

Oorzaak van haaruitval

Per dag verlies je ongeveer 100 tot 150 haren. Omdat er iedere dag ongeveer evenveel haren aangroeien is dit niet zichtbaar. Wanneer er echter minder of geen nieuwe haren aangroeien is er sprake van haaruitval en wordt dit zichtbaar in de vorm van kale plekken. Ongeveer 70% van de mannen en 40 % van de vrouwen krijgt hiermee te maken. De meest voorkomende oorzaak van haaruitval is een toename van het hormoon Dihydroxyltestosteron (DHT). Dit hormoon bindt zich aan het haarzakje waardoor deze afsterft. Haaruitval door DHT is erfelijk bepaald.

Lees hier meer over een haartransplantatie

 

Is mijn situatie geschikt?

Een haartransplantatie is in principe bij iedereen mogelijk die over een gezonde haarkrans beschikt. Alle behandelingen worden met de grote zorg en met alle aandacht voor het beste resultaat uitgevoerd.

Haartransplantatie intakegesprek

Wil je meer informatie over een haartransplantatie? Tijdens een persoonlijk en vrijblijvend intake gesprek  informeren en adviseren wij je graag. Wij beoordelen jouw situatie en bespreken je wensen. Mocht je naar aanleiding van het gesprek een afspraak willen maken voor de behandeling dan plannen we deze direct samen in.

Rapportage haartransplantatie

Eén Vandaag heeft ons gevraagd mee te werken aan een item over baardtransplantaties. Een behandeling die regelmatig door onze specialisten wordt uitgevoerd. Ondergaan mannen deze behandeling om maar te kunnen voldoen aan de ultra moderne ‘Hipsterlook’, of zit er meer achter?
Bekijk hier het item dat tot stand is gekomen door een samenwerking tussen Nationaal Huidcentrum en Eén Vandaag.