Schaamlipcorrectie

Schaamlipcorrectie

We kunnen ons voorstellen dat het lastig kan zijn om het corrigeren van de schaamlippen te bespreken. Bij Nationaal Huidcentrum wordt de intake altijd door een vrouw gedaan. Zij zal ook het aanspreekpunt blijven tot na de behandeling. Tijdens de schaamlipcorrectie zal de arts u samen met één van onze OK assistentes begeleiden om u zoveel mogelijk op uw gemak te stellen.

Sommige vrouwen hebben het probleem dat hun binnenste schaamlippen (te) groot zijn. Dit kan last geven bij bijvoorbeeld fietsen of paardrijden. Een schaamlipcorrectie kan dan uitkomst bieden. Soms geven de schaamlippen geen last maar worden deze door de vrouw als “niet mooi” ervaren omdat ze groter en dus zichtbaarder zijn. Ook dan is een correctie mogelijk, mits de wens niet onredelijk is. De laatste jaren komen deze behandelingen steeds meer voor omdat hierover gemakkelijker gesproken wordt en omdat vrouwen vaker al het schaamhaar verwijderen.

 

Het consult

Vooraf aan de ingreep heeft u eerst een persoonlijk consult met uw patiëntcoördinator en arts. Bij een eerste bezoek worden de klachten, de operatieve mogelijkheden, de operatieve procedure, risico’s en ons beleid voor en na de operatie besproken, alsmede de te verwachten herstelduur en het resultaat. Tijdens het consult kunnen wij u aan de hand van voor- en na foto’s laten zien wat u van het resultaat mag verwachten. Het consult is met een vrouw.