Fractionele CO2 laserbehandeling

Huidverbetering met de fractionele CO2 laser

De fractionele CO2 laser is te gebruiken voor heel veel doeleinden. We gebruiken de laser voor het verminderen van rimpels, voor het verstrakken van de huid, voor het verkleinen van de poriën en voor het egaliseren van de teint. Een fractionele CO2 laserbehandeling is een behandeling om de huid van buitenaf én van binnenuit te vernieuwen. Tijdens de behandeling worden minuscule gaatjes in de huid gemaakt met de laserstraal en verdeelt de warmte van de laser zich onder het huidoppervlak. Door de warmte worden collageen en elastine geactiveerd om de huid gladder, strakker en steviger te maken. De kleine gaatjes in de huid zetten de huid aan tot vernieuwing waardoor ook de huidoppervlakte verbetert.

 

Verbetering van de huid

Na een fractionele CO2 behandeling is een structurele verbetering van de huid zichtbaar, de huid voelt, oogt en ís gezonder. De huid zal zich tot drie maanden na de behandeling  blijven verbeteren, omdat met de fractionele CO2 laser vernieuwing van collageen en elastine op gang wordt gebracht. Om het resultaat optimaal te houden en nieuwe huidveroudering tegen te gaan wordt geadviseerd om één keer per jaar en onderhoudsbehandeling te laten uitvoeren.
De fractionele CO2 laserbehandeling wordt toegepast bij:
– Huidverjonging en huidversteviging van het gezicht, de handen, de hals en het decolleté
– Verminderen van rimpels en fijne lijntjes
– Vewijderen van pigmentvlekken
– Vervagen van (acne) littekens
– Behandeling van diverse onschuldige huidaandoeningen zoals wratjes

Behandelen van pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan doordat de pigmentcellen in de huid toenemen. Dit kan ontstaan door hormonale veranderingen maar ook door bijvoorbeeld te veel, onbeschermde blootstelling aan zonlicht. Pigmentvlekken kunnen zeer goed behandeld worden met de Fractionele CO2 laser. De vlekjes vervagen meestal al na één keer en zijn na ongeveer drie behandeling nauwelijks meer zichtbaar of volledig verdwenen.

Behandelen van littekens

Naast huidverbetering wordt de fractionele CO2 laser ook gebruikt om littekens te behandelen. De laser zorgt ervoor dat de structuur van de huid verbetert en heeft op hypertrofische littekens een ‘schurende’ werking waardoor de huid vlakker wordt. Bij hypotrofische littekens heeft het een verstevigende en verdikkende werking waardoor de littekens opgevuld worden. Hierdoor zijn bijvoorbeeld acne littekens erg goed te behandelen.

Intakegesprek fractionele CO2 laserbehandeling

Tijdens een intakegesprek geven wij u graag meer uitleg over de behandeling. De huidtherapeute onderzoekt uw huid en geeft u persoonlijk advies, ook over alternatieve behandelingen. Het intakegesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Prijs Fractionele CO2 laser

Afhankelijk van de conditie van uw huid moet een fractionele CO2 laserbehandeling herhaald worden. Hiervoor bieden wij behandelkuren aan van 2 of 3 behandelingen. Tijdens het intakegesprek kunnen wij u hierover optimaal adviseren. Klik hier om de tarieven van een fractionele CO2 laserbehandeling te bekijken.