Pigmentbehandelingen

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken kunnen cosmetisch storend zijn en verschillende oorzaken hebben. Pigment is de bruine kleurstof die onze huid aanmaakt bij blootstelling aan de zon. Pigment is bedoeld om de schadelijke straling van de zon te absorberen en onderliggend weefsel te beschermen.
De belangrijkste oorzaken van de vlekken zijn blootstelling aan de zon, huidveroudering, ontsteking aan de huid, hormonale schommelingen en genetische aanleg.
Er bestaan verschillende soorten pigment waarvan we het grootse gedeelte goed kunnen behandelen.

De behandeling van pigmentvlekken

De meeste mensen krijgen de vlekken op de handen en in het gezicht, omdat deze lichaamsdelen het meest aan de zon worden blootgesteld. Deze pigmentophopingen zijn niet schadelijk, maar kunnen door de drager als lelijk worden ervaren.
Nationaal Huidcentrum heeft als huidkliniek verschillende methoden om pigment te verwijderen. Wij adviseren u graag over welke pigmentbehandeling voor u het meest geschikt is.

 

Behandeling met fractionele co2 laser

De plekken met een teveel aan pigment kunnen behandeld worden met de fractionele co2 laser. Deze laser zorgt ervoor dat de kleur van het pigment wordt geabsorbeerd en door het lichaam wordt afgebroken.

 

Lees hier meer over onze pigmentbehandelingen.

Behandeling met PicoSure laser

De revolutionaire PicoSure laser die voor het verwijderen van tatoeages wordt ingezet, is ook uitermate geschikt voor de behandeling van pigmentvlekken. Door de zeer korte puls van de PicoSure wordt het teveel aan pigment in stofdeeltjes gefragmenteert. Deze deeltjes worden door het lichaam opgeruimd. Hierdoor zullen de vlekken verminderen en wordt de huid frisser en egaler.

Pigmentbehandeling met ZO Medical by Zein Obagi

De producten van ZO Medical zijn wereldwijd beroemd vanwege de transformatie die zij kunnen bewerkstelligen. Obagi heeft een speciale lijn producten voor het aanpakken van pigmentproblemen. De producten uit de ZO Medical lijn zijn alleen verkrijgbaar bij gespecialiseerde centra en dienen gebruikt te worden onder supervisie van een dermatoloog of huidtherapeut. U kunt  hier meer lezen over Obagi.