Botox

Hoe werkt Botox?

Het grote nadeel van rimpels is niet alleen dat we er ouder uit gaan zien maar vaak ook vermoeid of zelfs boos. We kijken allemaal het liefst in de spiegel als we er uitgerust en gezond uitzien. Soms kunnen we de natuur daarbij een handje helpen.

In het gezicht ontstaan twee soorten rimpels: statische rimpels en dynamische rimpels. Dynamische rimpels ontstaan door het gebruik van spieren. Een voorbeeld hiervan is de fronsrimpel. Door te fronsen zullen er zich tussen de wenkbrauwen verticale rimpels vormen. Wanneer je ophoudt met fronsen verdwijnen deze rimpels weer. Maar naarmate we ouder worden zullen deze rimpels in de huid te zien blijven. Deze rimpels kun je dus voorkomen door niet meer te fronsen. Helaas doen we dat bijna altijd onbewust. Een andere manier is om de spier die we gebruiken om te fronsen te ontspannen met Botox. Botox (Botuline toxine) is een middel dat spierontspannend werkt door tijdelijk de overdracht van de zenuwsignalen naar de spier stil te leggen. Zodra het middel is uitgewerkt zal deze overdracht weer hervatten. Zolang de Botox werkzaam is, blijft de huid ontspannen en vervagen de rimpels.

Botox is een veilig middel dat al jaren wordt toegepast binnen o.a. de neurologie, bijvoorbeeld bij spasmen. Binnen de cosmetische wereld worden vele malen kleinere hoeveelheden gebruikt. Een Botoxbehandeling moet worden uitgevoerd door een bekwaam en bevoegd arts. Al onze cosmetisch artsen zijn aangesloten bij de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde).
De NVCG heeft als doelstelling om de kwaliteit van cosmetische behandelingen te waarborgen en voortdurend te verbeteren. Met onze NVCG artsen staat Nationaal Huidcentrum garant voor kennis van zaken, kwaliteit van behandelingen en 100% hoogwaardige producten zoals Botox®.

Drukwerk

Spaar voor € 100,- behandeltegoed

Bij Nationaal Huidcentrum ontvang je een klantenkaart waarmee je kunt sparen voor € 100,- behandeltegoed op injectables en huidtherapie. Bij iedere € 50,- die je besteedt (aan injectables of huidtherapiebehandelingen) ontvang je van ons een stempel. Bij 20 stempels is de kaart vol en ontvang je € 100,- korting op de volgende behandeling.

 Meer informatie

Wil je meer informatie, of wil je graag gebruik maken van een gratis en vrijblijvend intakegesprek met één van onze cosmetisch artsen? Bel dan +31 (0)88 425 10 00 voor het maken van een afspraak.

Is Botox veilig?

Botox kent al jaren verschillende toepassingen binnen de medische wereld. De hoeveelheden die gebruikt worden bij cosmetische behandelingen zijn zeer gering en veilig voor de gezondheid. De naam Botox wordt inmiddels ten onrechte als soortnaam gebruikt maar is een merk. Bij Nationaal Huidcentrum gebruiken we alleen Botox®.